Odlingsåret börjar med drömmar

Boken ”Blomster – odla egna snittblommor”.

De bästa drömmarna spinns långt innan odlingen kan börja på allvar. Då är det fritt fram att drömma om en prunkande trädgård där blommorna aldrig tar slut och inga ogräs finns. 

De drömmarna är ju en av de stora meningarna med att ha en trädgård, koloni eller balkong.

Så länge jag kan minnas har jag tänkt på lavendelfält så långt ögat når innan jag somnar. Varför just det har varit så rogivande vet jag inte och i mina riktiga trädgårdar har det inte funnits så mycket lavendel. Men det funkar som insomningsritual.

Att tänka på luktärter när jag ska sova funkar ju inte för mig, men kanske gör det det för dig. Metervis av blommande bleka pasteller i skymningen. Ljuvliga morgnar när du kan gå ut i din täppa och skörda doftande buketter.

Jag ser på mitt instagramkonto att många redan längtar efter våren och sommaren och då tänker jag att det är nu du ska förbereda nästa sommar. Skaffa hem lite hästgödsel, gräva om komposten och kanske t.o.m. gräva ett nytt land för dina blommor. Det behöver inte vara så stort. En liten ruta att placera dina drömmar i. En kvadratmeter eller två ger mer blommor än du tror.

Tänk också på att du ska spara grenar när du beskär träd och buskar. De blir väldigt bra stöttor i din odling när sommaren kommer.

Om du behöver inspiration för dina drömmar finns det en hel del samlat i den här boken. Den kan man önska sig i julklapp!

Lämna ett svar