Säsongens sista påfyllning av frö

Nu har säsongens sista fröer kommit. Och äntligen kom vackra, vita ’Wild Swan’!

Wild Swan’ är en kritvit skönhet från Keith Hammett på Nya Zeeland. Hon får många krusiga, doftande blommor på långa stjälkar och blir naturligtvis väldigt fin i buketter. Passar också i brudbuketter förstås.

I samma låda kom också en ny påse ’Turquoise Lagoon’. De fröer jag hade i höstas försvann mystiskt och hittades när det var för sent bakom och under en fryslåda. Sån’t händer tyvärr när man har så många sorter som jag har. Nu finns iallafall ett lager av den som borde räcka ett bra tag.

Hur går det med tvålen då?

Jodå, tackar som frågar. Det går framåt. I dagarna kommer nya doftprover från Provençe som jag hoppas luktar rätt och väldigt gott. Sofia Scheutz håller på med förpackningen och så fort jag är nöjd med tvålens form och doft ska den tillverkas i Marseille, fraktas hit och förpackas.

Föreläsning i Gustavsberg 21 mars

Jag kommer att prata luktärter på teatern i Gustavsberg torsdagen den 21 mars. Det är biblioteket som håller i det hela och jag har ingen exakt tid ännu.

Trädgårdsmarknad 13 april 10-16

På Österlen har vi haft riktigt mycket vinter i år. Nu pågår planering inför våren och det är klart att det blir en liten trädgårdsmarknad här på Fartygsgatan 13 i Brantevik lördagen den 13 april kl 10-16. Inbjudna utställare är:
Gerben Tjerdsma från Vargaslätten i Simlångsdalen som har med sig fantastiska perenner.
Cedergrens i Råå som kommer med ett litet sortiment rosor och klematis.
Tommy Sjöstrand kommer från Kågeröd och har med sig fina trädgårdstillbehör i järn.
Narciss & Tulpan kommer från Vik med sommarblommande lökar.
Lindbloms Frö kommer från Hammenhög och har med fröer och odlingstillbehör.
Molly från YdY i Malmö har med sig smycken.
Gunnel Carlson kommer från Åkarp och har med sina senaste böcker.

Lou Vega Sjöwall håller i fikadetaljen på bakgården och min lilla Swishbutik har öppet så att man kan köpa frö, böcker och lite annat.

A World of Sweet Peas

Arbetet med den nya, engelska luktärtsboken ”A World of Sweet Peas” pågår ständigt i bakgrunden. Det är ett stort arbete som om allt klaffar ska resultera i en färdig bok i slutet av november.

Snart är det vår igen och dags att så luktärter och annat kul. Tänk på att det troligen tar några veckor innan du får dina beställda fröer och att en del kan ta slut. Än så länge finns det dock gott om det flesta sorter.

Hälsar Cecilia från ett vintrigt Österlen.

Luktärten ’Wild Swan’ har stora kritvita blommor och limefärgade knoppar. Får ofta 5-6 blommor per stjälk. Foto: Keith Hammett.
Luktärten ’Wild Swan’ har stora kritvita blommor och limefärgade knoppar. Får ofta 5-6 blommor per stjälk. Foto: Keith Hammett.
Luktärten ’Turquoise Lagoon’ är svagväxande modern grandiflora med vita och violetta blommor som övergår till turkos. Svag doft. Foto: Cecilia Wingård.
Luktärten ’Turquoise Lagoon’ är svagväxande modern grandiflora med vita och violetta blommor som övergår till turkos. Svag doft. Foto: Cecilia Wingård.

Bilder från vårmarknaden i april förra året. Foto: Cecilia Wingård.

Det här är ’Harbinger’ som betyder förebådare. Eva Mathiasson gjorde bukett och fotograferade.

Lämna ett svar