Vår och på vissa ställen sommar

Vårt land är som bekant väldigt avlångt. Det innebär att tiden för när man bör så sina luktärter varierar mycket. Det finns ingenting som hindrar att man sår en bra bit in i maj. Det enda som händer är att blomningen blir senare.
Själv sår jag väldigt mycket nu för att ha alla sorter i blom till början av augusti. Då ska vi ha stor fotografering för de nya böckerna ”A World of Sweet Peas” och ”Luktärter — en värld av doft och skönhet”.

Ja, det blir en ny luktärtsbok på svenska också. 
När vi ändå håller på liksom. Ni är så många som frågar så gott som dagligen efter den gamla luktärtsboken, att jag till slut beslutat att ge ut den nya även på svenska.

Böckerna introduceras i Stockholm den 22 november 2024 och i England på RHS Wisley Gardens den 30 november. Min medförfattare Phil Johnson och jag är oerhört stolta över att få presentera vår bok på Wisley. Det blir en hel lördag med luktärtsfokus i form av föredrag, såskola och boksignering.

Malmö Håkanstorp 11 maj 10-16

Min äldsta dotter Molly och jag har under ganska många år haft en liten trädgårdsmarknad i hennes trädgård på Håkanstorpsvägen 36 i Malmö. Nu är det dags igen och som vanligt blir det växter och lite av varje. Mollys äldsta dotter Lou håller som vanligt i fika-detaljen.

I år känns det extra kul att vara i Malmö just denna lördag, då det är Eurovisionfinal i Malmö. Välkommen att köpa luktärtsplantor och andra plantor och örhängen från YdY.

Tvålen!

Nu finns den fina franska tvålen ”April in Paris” på riktigt. Det blev en skön och ganska rejäl tvål att använda varje dag. Tillverkad i Marseille på gammaldags vis med en lätt och behaglig doft som kanske doftar som luktärternas bastoner.

Jag skickar gärna en tvål eller fler till dig. De kan vara en lagom present nu när den stora födelsedagstiden snart börjar.

Swishbutiken och luktärtsplantor

Min lilla ”flagshipstore” på Fartygsgatan 13 i Brantevik är öppen dagligen 08–20. I helgen ställer jag ut de första luktärtsplantorna på bänken mot gatan. Inne i butiken finns det fröer, tvålar, boken ”Blomster – odla egna snittblommor” och lite annat.

Hoppas du får en riktigt härlig vår i din trädgård!

PS. Webshopen stänger för säsongen den 15 maj. Efter det datumet går den endast att köpa tvål och boken ”Blomster – odla egna snittblommor”. DS.

En härligt lyxig tvål som också ger reslust.
En härligt lyxig tvål som också ger reslust.
Sofia Scheutz har formgivit tvålens förpackning.
Sofia Scheutz har formgivit tvålens förpackning.
Den lilla butiken på Fartygsgatan 13 i Brantevik.
Den lilla butiken på Fartygsgatan 13 i Brantevik.

Lämna ett svar